Joost Klein Songfestival-evenement

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2024 @ 19:24 , 519 keer bekeken

Leeuwarden organiseert als geboortestad Joost Klein Songfestival-evenement

Leeuwarden organiseert als geboortestad Joost Klein Songfestival-evenement

Door onze entertainmentredactie nu.nl

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Het event in de geboortestad van Songfestival-deelnemer Joost Klein zal uit verschillende optredens bestaan.

Het evenement is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Leeuwarden, de provincie Friesland, poppodium Neushoorn, Omrop Fryslân en presentator Sipke Jan Bousema.

De organisatoren willen Klein met "duizenden" naar de overwinning schreeuwen. De initiatiefnemers hebben bij de AVROTROS het verzoek neergelegd om de puntentelling namens Nederland vanuit Leeuwarden te doen.

"Ze waren positief, maar ze moeten nu bekijken of het kan", zegt Bousema. "Ik snap dat ze nu even druk zijn met de lancering van het liedje dat donderdag naar buiten wordt gebracht, maar ik hoop binnenkort duidelijkheid te krijgen."

De 26-jarige Klein werd geboren in Leeuwarden en groeide op in het dorp Britsum. De zanger vertegenwoordigt Nederland op het komende Eurovisie Songfestival. Hij moet op 9 mei nog wel eerst de halve finale doorkomen. De organisatoren laten in ieder geval weten dat het evenement in Leeuwarden ook doorgaat als Klein de finale niet haalt.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: